Stilte

Wintertijd

In Nederland vindt jaarlijks een Dag van de Stilte plaats op de laatste zondag van oktober, de dag waarop de wintertijd ingaat. Morgen hebben we namelijk een uur extra. Dit uur kunnen we gebruiken voor stilte.
Stilte om bij te komen
Stilte om na te denken
Stilte om te genieten
Stilte om te horen hoe het met jezelf gaat

Heel Mindful

Als ik dit zo schrijf komt het al aardig zweverig over, alsof ik heel mindful door het leven zweef. Niets is minder waar. Ik hou van plannen en organiseren en als ik dat niet voor mijn werk doe, dan verzin ik privé wel iets om te regelen

Bezige bij

Mijn vakanties worden maanden van tevoren gepland, de tassen staan 3 weken van tevoren al ongeduldig op ons te wachten, partijtjes hebben een vast programma vol spelletjes en eten en begin oktober start ik met het inslaan van kado’tjes voor 5 en 25 december.
Dit allemaal onder het mom van: met mijn werk weet je nooit wanneer je tijd hebt, dus doe ik het nu maar alvast. Eerlijk gezegd ben ik gewoon een bezige bij die graag vooruit denkt en niet zo goed is in het ontspannen op de bank een boek lezen.

Dat smaakt naar meer

Dan denk je misschien; wat begon ze dan zweverig aan het begin van dit blog?
Nou, dat is heel logisch, de dag van de stilte is dus juist aan mij besteed. Ik durf te wedden dat een hoop van mijn vrienden en familieleden hier ook baat bij hebben.

Dus: neem het ervan morgen, dat uurtje stilte. Zonder radio, zonder tv, zonder actie.
Wie weet, smaakt het naar meer.

Eva de la Mar

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *