Over Eva

Eva de la Mar

Sinds mijn veertiende hou ik mijn eigen uitvaartwensen bij. In dat jaar was ik gast bij de uitvaart van twee tieners en realiseerde ik me hoe belangrijk het is dat een uitvaart past bij wie de persoon is geweest. In de jaren daarna zijn mijn wensen gaandeweg veranderd net zoals ik gaandeweg veranderd ben. Dat is goed, zo mag het ook.

Sinds 2015 heb ik het mooiste beroep gevonden wat er voor mij is: funeral planner. Ik mag families begeleiden in de dagen tussen overlijden en uitvaart. Samen met hen organiseer ik uitvaarten die recht doen aan wie de persoon is geweest. Ik begeleid hierbij ook de (klein) kinderen en creëer momenten van afscheid.

Welkom op mijn blog. Samen met mijn man en twee jonge kinderen woon ik met veel plezier in Amstelveen.
Om de week schrijf ik over zaken die mij bezighouden in dit vak. Afscheid en de dood zijn onderwerpen waar veel mensen niet over durven te praten. Met dit blog probeer ik deze thema’s bespreekbaar en toegankelijk te maken.
De blogs zijn soms persoonlijk; waarom doe ik wat ik doe, en soms informatief; hoe spaar ik voor een uitvaart. Soms gaat het over over verlies in het algemeen en soms is het heel concreet zoals afscheid met kinderen.

Ik ben ook te vinden op Twitter en de AKER facebookpagina.
Klik hier om mij in 90 sec beter te leren kennen.
Contact opnemen kan via de website.