5 dingen die ik als uitvaartverzorger altijd in mijn auto heb

“Oh, dat had ik nou nooit bedacht!”
“Echt? Geen grapje?”
Dat zijn vaak de reacties als ik vertel wat voor een werk ik doe. “Maar je ziet er helemaal niet uit als een, nou ja, je weet wel…”
Het blijft leuk, mensen op een borrel of feestje te laten raden wat voor een werk ik doe.
Voor iedereen die zich afvraagt: “Hoe werkt dat, op pad als uitvaartverzorger?” Hier een lijst met dingen die ik altijd bij me in de auto heb.

1: Oldschool

Al breng ik de kinderen naar school of doe ik een boodschap, pen en papier heb ik altijd bij me. Op ieder moment van de dag kan er iemand bellen met het bericht dat er een dierbare is overleden. Dan wil ik meteen de eerste belangrijke dingen kunnen opschrijven.

2: Digitale tijdperk

Mijn laptop en opladers zitten standaard in mijn werktas. Tegenwoordig is alles in de cloud opgeslagen en maakt het niet uit vanaf welke woonkamer ik werk. Mijn laptop is mijn kantoor.  Aangezien ik ook nooit weet hoe lang ik van huis wegblijf, is een oplader voor mobiel en laptop geen overbodige luxe.

3: Meten is weten

Het meetlint is mijn onverwachte steun en toeverlaat. Uitvaartkisten en manden worden in standaard afmetingen gemaakt. Is iemand breder of langer of korter dan deze standaard, dan kan ik een aangepast formaat laten maken. Regelmatig geven familieleden ieder een andere lengte door als ik vraag naar de lengte van hun dierbare, dus vandaar: meten is weten.

4: EHBO, maar dan anders

In mijn achterbak ligt alle dagen van de week mijn EHBO-koffertje. Het is geen standaard koffertje maar de Eerste Hulp Bij Overlijden-versie. Als de overledene thuis ligt opgebaard kan het zijn dat bij mijn dagelijkse controle blijkt dat er een kleine verzorging nodig is.
Dit koffertje heeft alles wat ik nodig heb. Wat er dan allemaal precies in dit koffertje zit bespreek ik misschien eens in een andere blog :).

5: Better safe than sorry

Naast mijn EHBO koffertje liggen altijd een reserve paar schoenen en een extra panty. Niets is zo storend als pijnlijke voeten en een ladder in je panty. Om mij op de uitvaartdag te kunnen concentreren op wat nodig is: het afscheid coördineren, leiden en begeleiden, wil ik me niet bezig hoeven houden met onbelangrijke zaken.

Zo, dan weet je dat ook weer :).
En jij, wat heb
 jij altijd bij je als je de deur uit gaat voor werk? Laat hieronder jouw reacties achter.

2 Comments Add yours

  1. Ingrid schreef:

    Ik heb ook altijd pen en papier in mijn tas, om de reis wensen op te kunnen schrijven en de naam van mijn klant;-)

  2. Peter schreef:

    Als afscheidsfotograaf heb ik standaard bij mij: Schoenen met spekzool om onopvallend te lopen, extra colbert om aangepast te zijn aan de stijl van de uitvaart,.Extra camera, extra opladers, extra cf-kaarten en sd-kaarten, een kaartlezer, pepermunt, fles water, paracetamol, deodorant, extra kleding .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *