Wereldlichtjesdag

Ieder kind herdenken

Zondag 11 december is het Wereldlichtjesdag. Over de hele wereld komen mensen samen om hun overleden kinderen te herdenken in een kring van mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Om samen te herinneren, samen een lichtje aan te steken, de naam van hun kind te horen. Alle kinderen die er niet meer zijn worden herdacht, zowel een volwassen kind, een jong kind, als een kindje dat niet eens de kans kreeg voor zijn eerste ademhaling. Er zijn mensen voor wie het verlies heel vers is en anderen voor wie het moment van verlies meer dan 30 jaar geleden ligt. Iedereen is welkom deze avond, ongeacht religie, leeftijd of woonplaats. Deze herdenking is voor iedereen.

Wereldlichtjesdag Amstelveen

Samen met gastheer de Kruiskerk organiseer ik voor de tweede keer de Wereldlichtjesdag in Amstelveen. Door mijn werk als uitvaartbegeleider zie ik geregeld het verdriet van ouders die een kind verliezen. Na een jaar of twee gaat de omgeving er vaak vanuit dat het wel weer “over” moet zijn en gaat over tot de orde van de dag. Terwijl het een dagelijks verdriet blijft. Ik vind het belangrijk dat er een keer per jaar een moment is om samen stil te staan bij dit verlies, getroost door de aanwezigheid van anderen die dit verdriet ook kennen.

Wil je je aanmelden als gast of heb je vragen, neem dan contact op via de facebookpagina Wereldlichtjesdag Amstelveen, bel Eva de la Mar, AKER uitvaarten 06-54 65 00 05, of mail naar e.delamar@akeruitvaarten.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *