Bijzondere kennismaking

Points of You

Via de Ondernemersvereniging Amstelveen had ik laatst een hele verfrissende manier van kennismaken met een kleine groep ondernemers.  Anouk Boering van Go-Focus Coaching had een spel meegenomen dat  “Points of You” heet. Door middel van kaartjes met foto’s vertel je de groep hoe deze foto iets vertelt over jou en jouw werk. De kaarten liggen met hun rug naar boven, dus iedereen trekt er eentje blind.

De kaart die ik trok zie je hier, een oudere dame in het rood leunend op een wandelstok. Hoe passend!

points-of-you Eva de la Mar

Werken met ouderen

Alhoewel ik geregeld een uitvaart mag organiseren van een jongere, is een groot deel van de uitvaarten die ik begeleid voor iemand die bejaard is. Als ik naar deze dame kijk voel ik direct respect voor de levenservaring die ze heeft, alle leuke en minder leuke dingen die haar hebben gevormd en waar ze van heeft geleerd.

Durf te kiezen

Ze heeft een felle kleur kleding aan, ze is die weet wat ze wil en durft te laten zien wie ze is. Voor deze mensen werk ik heel graag, mensen die hun uitvaart willen vormen als een weerspiegeling van hoe ze hebben geleefd. Mensen die durven te kiezen voor kleine of grote details die precies bij hen passen, niet de standaard.

Leun op mij

Daarnaast zie ik dat ze op een wandelstok leunt. Als ik denk aan een weduwe waarvan de echtgenoot zojuist is overleden hoop ik dat ik in de dagen tussen overlijden en uitvaart die wandelstok voor haar mag zijn, dat ze op me durft en wil leunen. Ik wil de rust en troost en warmte brengen in dagen die emotioneel, druk en verwarrend kunnen zijn.

Terwijl ik dit vertel aan de andere ondernemers aan de tafel merk ik dat dit het werk is wat bij me past en ik hoop dat ik dit werk nog heel lang mag blijven doen.

Eva de la Mar

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *