Wil jij een glimlach toveren op het gezicht van een oudere?

Twee jaar geleden rond deze tijd, de periode van het jaar dat de dagen korter worden, deed ik een “30 days be kind challenge”.
Dertig dagen lang iedere dag wat vriendelijks doen voor een ander, die daar niet om heeft gevraagd. Hier mijn hoogtepunt van die maand.

Een smiley of een koekje mevrouw?

De challenge begon goed, met op de eerste dag het opvrolijken van de oma’s en opa’s in het verzorgingstehuis bij ons in de buurt. Ik liet mijn kleuter van vier jaar oud  samen met een vriendinnetje tekeningetjes maken en koekjes bakken. Die gingen in mooie mandjes. We liepen onaangekondigd naar binnen en het resultaat was verbluffend. Twee van die mini-moppies die met hun hoge stemmetje vragen: “Wilt u een smiley of een koekje mevrouw?” Menig opa- en oma-hart smolt bij de aanblik van die jonge koppies. De meisjes lieten zich braaf aaien, ze gaven handjes en waren gul met hun glimlach. Missie geslaagd. De laatste dag van de challenge sloot ik af zoals ik begonnen was: met mijn kleintjes een bezoekje brengen aan de ouderen in het verzorgingshuis. Wat een feest en wat een positiviteit! Als ik eraan terugdenk gloei ik na, zelfs nu nog.

Win win situatie

Wat ik heb geleerd? Iets doen voor een ander kan enorm positief uitwerken. Dat elke dag van het jaar in praktijk brengen zal te veel tijd vragen. Maar af en toe wat kleins doen voor een ander, is beslist een aanrader. De ander is blij en verrast en ook jijzelf wordt er blij van, wat wil een mens nog meer? Je kinderen betrekken bij zulke acties zorgt voor een frisse dynamiek en je kan ze ook nog eens laten zien hoe leuk het is om anderen blij te maken.
– Bedankt, pap, voor het goede voorbeeld!

Nationale Ouderendag

Volgende week, op vrijdag 6 oktober is het Nationale Ouderendag. Een dag waarop het Nationaal Ouderenfonds, samen met een heleboel vrijwilligers, de wensen van ouderen laat uitkomen. Veel ouderen hebben een wens die ze moeilijk zelf kunnen vervullen. Bijvoorbeeld omdat ze alleen zijn of lastig op pad kunnen. Daarom worden door het hele land op 6 oktober lieve vrijwilligers gezocht.
Doe jij ook mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *