The Mourning News, Sept 2015

Omdat veel kinderen, maar ook volwassenen, geen idee hebben wat er komt kijken bij een uitvaart hebben we een educatieve tekenfilm gemaakt voor ouders, grootouders, leerkrachten & kinderen. Een mooie opening om er eens over te praten.

Vol. 11 The Mourning News

Opa Joos is dood

Welke keuzes moeten er eigenlijk gemaakt worden als een uitvaart geregeld wordt? Wat kan er? Deze vrolijke animatie geeft op luchtige wijze uitleg over dit verdrietige onderwerp. Voor iedereen van 4 tot 104. Bekijk het hier, druk op de rode pijl:

opajoos

balk

POËZIE & PROZA: Kistkoe

Ik heb een koe geverfd op opa’s kist
want opa was ontzettend dol op koeien.
Hij kon heel grappig nadoen hoe ze loeien.
Ik denk dat hij zijn koeien nu wel mist.

De koe is goed gelukt, dat vind ik fijn.
Toen oma was, verfde ik twee honden.
Die waren niet gelukt en dat was zonde –
Het hadden ook konijnen kunnen zijn…

‘Dat is een mooie koe,” zegt tante Ien.
Ik knik. Ik wou dat opa haar kon aaien.
Dan verf ik vlug twee verse koeienvlaaien,
nog warm. Ik wou dat opa ze kon zien.

9a8564ab-addc-4f59-b6d8-e22e7d221d4f

Bette Westera en Sylvia Weve
uit Doodgewoon

balk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *